بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
اطباق من الكاليماري
صفحة 1 من اصل 1
اطباق من الكاليماري
اطباق من الكاليماري
الكاليماري المحشي :
1ك \ كاليماري مقفول يعني زي القرطاس مش مفتوح
ومغسول بالمية و الدقيق و الملح و منقوع دقيقة في
مية و خل و بعدين نسيبه يصفي المية
---- الحشوة الاولي :
-- حشو محشي عادي
يعني نقول مثلا :
1\2 كوب رز
1 بصلة متوسطة
1 طماطم كبيرة
1\4 كوب بقدونس و شبت و كزبرة خضرا و نعناع اخضر
( او ناشف ) مفرومين
ملح - فلفل - كمون
نقطع البصلة مكعبات و نشوحها في السمن او الزيت
لغاية ما تصفر
نضيف عليها الطماطم و الفلفل و الملح و الكمون
و نسيبهم يتسبكوا
نضيف الرز و نقلب لغاية المية ما تتبخر
ننزله و نضيف الخضرة و نسيبه لما يبرد
نبتدي الحشو لغاية 3\4 الكاليماري بس او اقل كمان
علشان الرز ما يطلعش اثناء السوي
نقفلها بالخيط او بسلاكة الاسنان
و الاسهل نلفها في ورق فويل
-- نغلي مية و نحطهم حوالي من 1\3 الي 1\2 ساعة
و بعدين نطلعهم و نصفيهم من المية ونحمرهم
---- الحشوة الثانية
--جمبري صغير
توم
ملح - فلفل - كمون
كزبرة خضرا و بقدونس اخضر مفرومين
فلفل اخضر مكعبات
الطريقة :
-- نشوح التوم في السمنة او الزيت
نضع عليهم الجمبري لغاية ما تتبخر المية و نقلب عليهم
الفلفل الاخضر و الخضرة
و نقلب مرتين تلاتة
و بعدين نبتدي الحشو
وما نملاش اوي الكاليماري
ممكن نحطها في المية المغلية
او في الفرن في صينيه و حواليها
شوية مية وبصلة شرائح و فلفل و ملح
او نحمرها
وانا شخصيا افضل التحمير
-- طاجن الكاليماري :
نقطع الكاليماري مكعبات او نصفين حسبما تفضل
-- 1 بصلة متوسطة
-- 5 فصوص توم
-- 1 فلفل اخضر كبير
-- 1 حبة طماطم متوسطة او كبيرة علي حسب الكمية
-- كزبرة خضرا و بقدونس و كرفس مفرومين
-- عصير ليمونة كبيرة
-- ملعقة خل
-- ملح - فلفل - كمون -زنجبيل -جوزة الطيب - كاري - شطة
--( ممكن نضع معاهم جمبري صغير يبقي روعة )
-- 2 ملعقة زيت
الطريقة :
نشوح البصل اولا ثم الثوم ونضع عليهم الفلفل الاخضر
ونشوحهم
ثم الطماطم الي ان تتسبك
ثم الكاليماري و الجمبري اذا وجد
ثم التوابل و الخضرة ونقلب
وبعد ذلك شوية مية صغيرين خالص
و نغطي بالفويل و ندخل الفرن حوالي 1\4 ساعة
وممكن طبعا في اي صينية عادية
و بالهنا و الشف
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها