بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
البامية الخضراء
صفحة 1 من اصل 1
البامية الخضراء
البامية الخضراء
رجعتلكوا ومعايا صنف جديد يا رب يعجبكوا
طبعاً إحنا فى موسم البامية وهى من الخضروات اللى انا شخصياً بعشقها ... قولت اقولكم على طريقة جميلة أوى ليها
ياللا نبدأ
المقادير
1 كيلو بامية صغيرة
1 كيلو لحمة ضانى أو أى نوع يرغب (بس الضانى معاها تحفة)
صلصة طماطم وعصير طماطم فريش
خمس فصوص ثوم + بصلة مفرومة متوسطة
ليمون
سمن
حبة فلفل أخضر حار
شوربة أو ماء
ملح - فلفل إسود - كسبرة ناشفة
الطريقة
- تغسل البامية وتقمع
- يوضع البصل والثوم والفلفل الاخضرواللحم فى إناء على النار و يشوح جيداً وتضاف الكسبرة الناشفة حتى تصفر البصلة
- يضاف الطماطم والصلصة ونتركها حتى تتسبك ويضاف الماء أو الشوربة ويترك يغلى على نار متوسطة حتى يكون اللحم نصف سوى
- توضع البامية ونترك الخليط يغلى مدة ربع ساعة
- نتبل البامية بالملح والفلفل
- ثم نضعها فى طبق فرن وندخلها الفرن على درجة حرارة هادئة لمدة ساعة تقريباً وحتى يتم نضج البامية واللحم ويضاف عصير الليمون (إختيارى)
أتمنى الطبق يعجبكوا وبالهنا والشفا
رجعتلكوا ومعايا صنف جديد يا رب يعجبكوا
طبعاً إحنا فى موسم البامية وهى من الخضروات اللى انا شخصياً بعشقها ... قولت اقولكم على طريقة جميلة أوى ليها
ياللا نبدأ
المقادير
1 كيلو بامية صغيرة
1 كيلو لحمة ضانى أو أى نوع يرغب (بس الضانى معاها تحفة)
صلصة طماطم وعصير طماطم فريش
خمس فصوص ثوم + بصلة مفرومة متوسطة
ليمون
سمن
حبة فلفل أخضر حار
شوربة أو ماء
ملح - فلفل إسود - كسبرة ناشفة
الطريقة
- تغسل البامية وتقمع
- يوضع البصل والثوم والفلفل الاخضرواللحم فى إناء على النار و يشوح جيداً وتضاف الكسبرة الناشفة حتى تصفر البصلة
- يضاف الطماطم والصلصة ونتركها حتى تتسبك ويضاف الماء أو الشوربة ويترك يغلى على نار متوسطة حتى يكون اللحم نصف سوى
- توضع البامية ونترك الخليط يغلى مدة ربع ساعة
- نتبل البامية بالملح والفلفل
- ثم نضعها فى طبق فرن وندخلها الفرن على درجة حرارة هادئة لمدة ساعة تقريباً وحتى يتم نضج البامية واللحم ويضاف عصير الليمون (إختيارى)
أتمنى الطبق يعجبكوا وبالهنا والشفا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها