بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
طريقة عمل الكشري بطريقتي أنا عاشقة زوجها عمايل إيديا وحياة عنايا
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الكشري بطريقتي أنا عاشقة زوجها عمايل إيديا وحياة عنايا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أخواتي
وحبيباتي بمنتدي بنات فاطيمة وكريمة و حليمة الحبيب والعزيز علي
أنا
يوم الجمعة الماضي عملت كوشري وكان ايه روعة المهم بعد ما خلصت طبيخ
وهدة
قولت هضيع تعبي ومجهودي كدة لأ لازم أصورة وأعملة موضوع علي بنات قرة العيون
وأرجوا إنوا يعجبكم وينال رضاكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعاً أنا عملت
المقادير بكمية كبيرة لأن كان عندي ضيوف
1_كيلو بصل ويكون حجمة
كبير
2_ كيلوا أرز
3_ نصف كيلوا عدس بجبة وينقع 6
سعات
4_ نصف كيلوا حمص الشام وبالمصري بليلة وينقع ست ساعات
5_ وسلقت
3 أنواع مكرونة من كل نوع ربع كيلوا إسبجتي وكوكع ومكرونة ملفوفة
6_ كيلوا
طماطم حمراء جداً
7_ ليمون وخل
8_ فلفل إسود وكمون وشطة حمراء وشطة
خضراء وثوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يقطع البصل
بالنصف ثم يقطع طرنشاط رقيقة جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي البصل
بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ اللون
الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليه كبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي لونة
ذهبي محمر وتضعيه في منخل سلك أو مصفاة علشان الزيت يتصفي منه تماماً ودي صورة الصل
بعد ما خلص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وثانياً نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح في مياة السلق
وبعد نضجة يشطف بماء بارد ويصفي وهذة صورتة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثالثاً يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة السلق ثم بعد
ذلك نجيب حوالي خمس فصوص ثوم كبار ونطحنهم مع ملقة شاي كمون وتحمرفي الزيت علي
النار ثم نضع عليه العدس مع الملح وقليل من الفلفل الأسود وهذة صورته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
رابعاً تسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح وقليل من
الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف جيداً
وتترك حتي تصفي المياة وهذة صورتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
خامساً الصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون حمرة جامد
وتقشريها وتسلقيها علي النار وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر حراء جداً ويكون
طازج ولو مش متوفر الطازج ضعي فلفل ناشف وكمان وضعت حلقات من الفلفل الأخضر الحراء
بس بعد ما خلصت فرم ووضعتها في الحلة الطريقة بقي ازاي هتجيبي خمس فصوص ثوم كبار
وملعقة شاي كمون وطحنيها ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير الطماطم مع الملح والفلفل
الأسود وملعقة شاي مليانة سكر وتتريكيها حتي تتسبك وهذة صورتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سادساً ودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري
الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم جنان للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم وملح
وكمون وشطه حمراء حراءة وتضرب في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار حتي
تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما ترصيه خالص بتوضع أخر حاجة علي الكشري ودي بتبقي
تبع ذوقك انتي يعني بمعني عيزاة حراء بسيط أو حراء جداً ودي الصورة بتاعتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأخيراً بقي طبيخ الأرز بالشعريه وطبعاً كلكم
عارفين بنطبخ إزاي وهذة صورته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول وبعدين
المكرونة وبعدين العدس بجبة ( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص ثم تضعي الصلصة ثم
أخر حاجة تضعيها البصل لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب الذوق وهذة هي
الصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهذة صورة أخري أوضح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي صورة كمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أرجوا إن ينال إعجبكم ورضاكم
أخواتي
وحبيباتي بمنتدي بنات فاطيمة وكريمة و حليمة الحبيب والعزيز علي
أنا
يوم الجمعة الماضي عملت كوشري وكان ايه روعة المهم بعد ما خلصت طبيخ
وهدة
قولت هضيع تعبي ومجهودي كدة لأ لازم أصورة وأعملة موضوع علي بنات قرة العيون
وأرجوا إنوا يعجبكم وينال رضاكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعاً أنا عملت
المقادير بكمية كبيرة لأن كان عندي ضيوف
1_كيلو بصل ويكون حجمة
كبير
2_ كيلوا أرز
3_ نصف كيلوا عدس بجبة وينقع 6
سعات
4_ نصف كيلوا حمص الشام وبالمصري بليلة وينقع ست ساعات
5_ وسلقت
3 أنواع مكرونة من كل نوع ربع كيلوا إسبجتي وكوكع ومكرونة ملفوفة
6_ كيلوا
طماطم حمراء جداً
7_ ليمون وخل
8_ فلفل إسود وكمون وشطة حمراء وشطة
خضراء وثوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يقطع البصل
بالنصف ثم يقطع طرنشاط رقيقة جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي البصل
بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ اللون
الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليه كبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي لونة
ذهبي محمر وتضعيه في منخل سلك أو مصفاة علشان الزيت يتصفي منه تماماً ودي صورة الصل
بعد ما خلص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وثانياً نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح في مياة السلق
وبعد نضجة يشطف بماء بارد ويصفي وهذة صورتة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثالثاً يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة السلق ثم بعد
ذلك نجيب حوالي خمس فصوص ثوم كبار ونطحنهم مع ملقة شاي كمون وتحمرفي الزيت علي
النار ثم نضع عليه العدس مع الملح وقليل من الفلفل الأسود وهذة صورته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
رابعاً تسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح وقليل من
الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف جيداً
وتترك حتي تصفي المياة وهذة صورتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
خامساً الصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون حمرة جامد
وتقشريها وتسلقيها علي النار وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر حراء جداً ويكون
طازج ولو مش متوفر الطازج ضعي فلفل ناشف وكمان وضعت حلقات من الفلفل الأخضر الحراء
بس بعد ما خلصت فرم ووضعتها في الحلة الطريقة بقي ازاي هتجيبي خمس فصوص ثوم كبار
وملعقة شاي كمون وطحنيها ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير الطماطم مع الملح والفلفل
الأسود وملعقة شاي مليانة سكر وتتريكيها حتي تتسبك وهذة صورتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سادساً ودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري
الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم جنان للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم وملح
وكمون وشطه حمراء حراءة وتضرب في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار حتي
تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما ترصيه خالص بتوضع أخر حاجة علي الكشري ودي بتبقي
تبع ذوقك انتي يعني بمعني عيزاة حراء بسيط أو حراء جداً ودي الصورة بتاعتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأخيراً بقي طبيخ الأرز بالشعريه وطبعاً كلكم
عارفين بنطبخ إزاي وهذة صورته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول وبعدين
المكرونة وبعدين العدس بجبة ( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص ثم تضعي الصلصة ثم
أخر حاجة تضعيها البصل لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب الذوق وهذة هي
الصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهذة صورة أخري أوضح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي صورة كمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أرجوا إن ينال إعجبكم ورضاكم
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
رد: طريقة عمل الكشري بطريقتي أنا عاشقة زوجها عمايل إيديا وحياة عنايا
الله تسلم ايدك انا بموت فيه جوعتينى...................
رحمة وليد- مشرفة
- البلد : مصر
عدد المساهمات : 112
تاريخ التسجيل : 11/03/2010
العمر : 40
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل البيتزا بأيدي عاشقة زوجها
» طريــــــــــــــــــقة عمل الكشري المصري
» كل عام وانتي طيبة يا عاشقة زوجها بمناسبة عيد ميلادك السعيد
» طريــــــــــــــــــقة عمل الكشري المصري
» كل عام وانتي طيبة يا عاشقة زوجها بمناسبة عيد ميلادك السعيد
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها