منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
مرحباً بكي زائرتناالكريمة نرجوا من الله أن تكوني في أحسن حال سجلي عندنا وتمتعي بكل ما هو جديد في عالم المرأة
تنويه: هناك بعض الأقسام محزورة علي الزوار لا يراهاإلا الأعضاء وأشياء خاصة بالنساء فقط

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
مرحباً بكي زائرتناالكريمة نرجوا من الله أن تكوني في أحسن حال سجلي عندنا وتمتعي بكل ما هو جديد في عالم المرأة
تنويه: هناك بعض الأقسام محزورة علي الزوار لا يراهاإلا الأعضاء وأشياء خاصة بالنساء فقط
منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» تربية السمان
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر

» الخصية المعلقة
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالسبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر

» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر

» طريقة تزيين الكيك
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالسبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها

» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالسبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها

» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر

» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)‎
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها

» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر

»  فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Emptyالخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
مايو 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

اليومية اليومية


قطايف باللوز, القطايف قطايفي :

اذهب الى الأسفل

 قطايف باللوز, القطايف قطايفي : Empty قطايف باللوز, القطايف قطايفي :

مُساهمة من طرف فطومة السبت يوليو 09, 2011 6:38 am



بســم الله الـرحمــن الرحيــم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المكونات :

كوب و نص دقيق ابيض منخول
نصف ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر عادي
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة حليب بودرة
رشة ملح صغننة و رشة فانيليا صغيرة و رشة جوزة الطيب صغيرة
كوب و ثلاث ارباع ماء دافي
نص كوب لوز مقشر + نص ملعقة صغيرة قرفة بودرة
1ملعقة صغيرة سكر عادي + رشة ملح صغيرة و فانيليا

الشربات :
كوب و نص سكر + كوب و ربع مية + ملعقة صغيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زبدة لوربك سايحة

للقلي :
نص كوب سمنة حلويات و كوب زيت قلي


الطريقة :
* نضع
كل المكونات في وعاء عميق و نقلبها و نعمل حفرة في النص و بخفاقة يدوية
نضيف كوباية مية في النص و نخلط شوية شوية من النص لبرة و أما الدقيق يبداً
يتخلط في المية كويس هنضيف بقيت المية المطلوبة و نخلط العجينة لمدة دقيقة
بسرعة .
* نغطي عجينة القطايف بغطى حلة او كيس نايلون او طبق و نتركها ربع ساعة علشان تخمر في مكان دافي
المكان الدافي ممكن يكون (تقدر تسخن عين البوتجاز دقيقتين بس يسخن شوية و تطفي النار و تحط فوقيها وعاء العجين) أو ( تشغل الفرن شوية صغنين بردو لغايت ما تحسه من جوة دافي و تطفي الفرن و دخل وعاء العجين ) أو ( نجيب فوطة تغطي الوعاء كله بعد ما غطينها بس نبلها بمية سخنة اوي و نعصرها كويس و نرجع نغطي بيها الوعاء) لازم يكون في دفى لأي عجين خميرة
* نحمص اللوز شوية على النار بعد كدا نضيف شوية زيت نحمر بيهم اللوز
تحميص اللوز في الاول بيشيل أي رطوبة فيه و بيبقى تحميره ألذ و أطيب بالشكل دا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

* بعد
كدا بنشفو كويس جداً من الزيت الي فيه و نطحنة بشكل متقطع و بيبقى مبروش و
نضيف علية رشة الملح و ملعقة السكر و القرفة و نقلبهم بالشكل دا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

* هنحضر الشربات بإننا نحط السكر و المية في كسرولة و على النار و نقلبهم كل شوية لغايت ما يغلو سعتها هنضيف

الليمون و نسيبهم يغلو 5 دقايق بعدها هنطفي النار و نحطهم على جنب

* هنروح نبص للعجينة هنلاقيها منتفخة جداً هنهبطها و نقلبها شوية و نرجع نغطيها و نسيبها دقيقتين علشان

نستخدمها


* هنسخن طاسة تكون مستوية ملهاش تعرجات او في سخان المطبخ الكهربائي بالشكل دا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

* هناخد
حاجة من المطبخ تكون مقاس لدوائر القطايف مثلاً ملعقة كبيرة للحجم الصغير
الي يخص الضيافة أو فنجان

القهوة بعد ما تسخن الطاسة او السخان هنضيف مقدار
دواير القطايف و تكون بعيد عن بعض زي ما شوفتو في

الصورة و هنحاول نفردها
بالملعقة الي حطينا فيها شوية و نواسيها بمعنى اصح


أول ما وش دواير القطايف يجمد هنشيلها من على النار و نحطها في صينية مفروشة بفوطة مطبخ نضيفة ( خاصة

بالاكل
) و نعمل الكمية لغايت ما تخلص مع الحرس النار ما تكونش قوية و هتبقى بالشكل دا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

* هناخد
دواير القطايف و نحط في نصها ملعقة لوز مبروش و ناخد بالنا اللوز ما يجيش
على لاطراف و نحط

الاطراف على بعض و نقفلها كويس بالضغط على الاطراف من طرف
الاصابع

و هتبقى بالشكل دا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

* هنجيب
حلة وسط او صغيرة و نحط فيها السمنة و الزيت و نرفعهم على النار لغايت ما
يسخنو بعدها هنقلي حبات

القطايف للون الي بيفضلوهـ في البيت يعني اما ذهبي
اشقر او بني متحمرة

اول ما تتحمر نصفيها من الزيت كويس و نسقطها في الشربات و نخرجها بسرعة علشان ما تشربش شربات كتير

و نعمل كل الكمية بالطريقة دي لغايت ماتخلص الكمية و ماتكونش النار حامي اوي

*
بعد ما نخلص القلي و الشربات هناخد القطايف من الطبق و نحطها في سلطانية
او حلة و نسقيها بالزبدة السايحة و

نقلبها بدون معلقة علشان تاخد الطعم الي
على أصوله و نرجع نرصها في طبق التقديم و هتبقى بالشكل النهائي دا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا عندي في البيت بيحبو الحلويات المقلية تكون محمرة
بتبقى مقرمشة شوية من برة و طرية من جوة و بيبقى الطعم حدوتة لآخر فتفوتة
أنتم ممكن تقلوها لدرجة اللون الي بتحبه

اتمنى تكون الطريقة واضحة و سهلة و عاجبتكم علشان تجربوها


--------------------







(( اتقي الله يجعل لك مخرجاً ))

فطومة
فطومة
عضوة نشيطة
عضوة نشيطة

البلد : مصر
عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 19/03/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى