منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
مرحباً بكي زائرتناالكريمة نرجوا من الله أن تكوني في أحسن حال سجلي عندنا وتمتعي بكل ما هو جديد في عالم المرأة
تنويه: هناك بعض الأقسام محزورة علي الزوار لا يراهاإلا الأعضاء وأشياء خاصة بالنساء فقط

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
مرحباً بكي زائرتناالكريمة نرجوا من الله أن تكوني في أحسن حال سجلي عندنا وتمتعي بكل ما هو جديد في عالم المرأة
تنويه: هناك بعض الأقسام محزورة علي الزوار لا يراهاإلا الأعضاء وأشياء خاصة بالنساء فقط
منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» تربية السمان
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر

» الخصية المعلقة
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالسبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر

» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر

» طريقة تزيين الكيك
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالسبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها

» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالسبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها

» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر

» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)‎
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها

» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر

»  فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Emptyالخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أبريل 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

اليومية اليومية


كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد

اذهب الى الأسفل

كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد Empty كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد

مُساهمة من طرف nono2010 الخميس يونيو 03, 2010 1:50 pm

كحك ... بسكويت ... غريبه ... بيتيفور ...قبل العيد

كل سنه وانتم طيبين
العيد بقى عالابواب وفاضل حوالى عشر ايام
وبدأنا نسمع والله لسه بدرى والله يا شهر الصيام
فدى وصفات الكحك واخواته للى عايز يعملها فى البيت
بس اهم حاجه انه يلاقى دقيق كويس .. يعنى يجيب اغلى دقيق
والسنه دى الدقيق الكويس لن يقل سعره عن 3.25 جنيه


الكحك
نص كيلو سميد و 1 كيلو دقيق و كوبايتين سمن نوع محترم
كوباية زيت ذرة و بيضتين و حوالى كوبايتين لبن دافى
و نحط معاهم 1 ملعقة كبيره خميرة عاديه و معلقة صغيره سكر (ولا تستعملى الخميرة السريعة )
و نضيف للدقيق معلقه كبيره ريحة المعمول او الكحك من عند العطار
نخلط السوائل كلها مع بعض ونسيب نص اللبن لضبط العجين
نضيف خلطة السوائل للدقيق و ريحة المعمول او الكحك مع معلقتين ماء زهر
ونعجن كويس ونضبط تخانة العجين بباقى اللبن
نسيب العجين متغطى بقماشه يخمر حوالى ساعه
ثم نقطع حتت صغيره ونحشيها باى شئ نحبه ( جوز / تمر / تين مجفف )
ونلم الاطراف ونرص فى صاج الفرن وممكن ننقشه لو نحب
ويدخل فرن حار حوالى 10-15 دقيقه ثم تحمير الوش
ويخرج يبرد ونرش على وشه سكر بودره ..ودى فايدة النقش لعدم انزلاق السكر

البتى فور
كوبايتين دقيق وكوباية سكر وتلاتربع زبده
كيس بيكنج باودر وبيضتين ومعلقتين كاكاو ومربه ومبشور فستق او لوز
هانضرب السكر والزبده لغاية مرحلة الكريمه ونضيف البيض ونكمل
ونخلط البيكنج باودر بالدقيق ونضيفه بالتدريج مع العجن لغاية تماسك العجينه
هانقسمها نصين ونضيف الكاكاو لنص منهم
هايبقى عندنا عجينه لونين نشكل ونخبز كل لون لوحده
طبعا باى اشكال تحبها ممكن كور صغيره او باستعمال القمع او بالقوالب
بعد ما تستوى نسيبها تبرد ونبدأ نلزق كل اتنين من لونين مع بعض بالمربه
ونزوق الاحرف بمبشور المكسرات او بدون

الغريبة
كيلو دقيق و 3 كوبايات زبده و كوباية سكر بودرة و بياض بيضتين
و فانيليا و لوز مقشر و فلقات للتزيين
هانضرب الزبده مع السكر لغاية الكريمه
هانضرب بياض البيض مع الفانيليا ونضيفه للى فات
بعد كده نحط الدقيق بالتدريج اثناء دوران العجانه و حتى تكون عجين لا يلتصق
نشكل العجينه وحدات صغيره مغروس فى قمتها نص لوزه
المهم نسيب مسافات بين الوحدات لمنع الالتصاق
و ندخلها فرن متوسط الحرارة لغاية السوى التمام
ونخرجها نبردها على طول

بسكويت النشادر
تلات كوبايات دقيق و كوباية نشا و كوباية سمن معتبر
بيضتين و كيس بيكنج باودر و فانيليا و شوية لبن لضبط العجين
نضرب السكر والسمن حتى النعومه و مرحلة الكريمه
نضرب البيض والفانيليا و نضيفه للى فات
نضيف الدقيق والنشا والبيكنج باودر بالتدريج حتى نصل لعجينه يمكن تشكيلها
ويمكن ضبطها باستعمال شوية لبن
بعد كده نشكل البسكويت سواء بالماكينه الخاصه او القمع او اى شئ
و ندخلها فرن متوسط برضه زى الغريبه.... لغاية اللون الذهبى
ونخرج البسكويت يتبرد على طول

بسكويت لانكشير
تلات كوبايات دقيق و كوباية مطحون رز ناعم اوى زى الدقيق
كيس بيكنج باودر و نص معلقة ص فانيليا و كوباية زبدة سايحه و زيها سكر و بيضتين
هانضرب الزبده مع السكر البودرة لغاية مرحلة الكريمه و نضيف البيض لغاية الامتزاج التام
نوقف الخلاط ونضيف باقى المقادير مع التقليب بخفه بمعلقة خشبية
المهم هانعجن بالايد لغاية ما تسيب الايد
هاناخد حتت صغيره من العجينه و نعملها كور و نرصها فى صاج الفرن
و بعد الخبيز نطلعها تبرد و ممكن نلزق كل قطعتين بمربه
وندحرجها بعد كده فى مبشور الفستق او جوز هند مبشور حسب الرغبه

وبالف هنا .... وموضوع الفطار شغال عادى
وكل سنه وانتم طيبين
صباح الفل

nono2010
nono2010
عضوة
عضوة

عدد المساهمات : 63
تاريخ التسجيل : 31/03/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى