منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
مرحباً بكي زائرتناالكريمة نرجوا من الله أن تكوني في أحسن حال سجلي عندنا وتمتعي بكل ما هو جديد في عالم المرأة
تنويه: هناك بعض الأقسام محزورة علي الزوار لا يراهاإلا الأعضاء وأشياء خاصة بالنساء فقط

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
مرحباً بكي زائرتناالكريمة نرجوا من الله أن تكوني في أحسن حال سجلي عندنا وتمتعي بكل ما هو جديد في عالم المرأة
تنويه: هناك بعض الأقسام محزورة علي الزوار لا يراهاإلا الأعضاء وأشياء خاصة بالنساء فقط
منتدي نسائي بنات فاطيمة و كريمة و حليمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» تربية السمان
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر

» الخصية المعلقة
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالسبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر

» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر

» طريقة تزيين الكيك
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالسبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها

» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالسبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها

» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر

» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)‎
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها

» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر

»  فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
سمك - رز الجمبري - بقلاوة Emptyالخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
مايو 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

اليومية اليومية


سمك - رز الجمبري - بقلاوة

اذهب الى الأسفل

سمك - رز الجمبري - بقلاوة Empty سمك - رز الجمبري - بقلاوة

مُساهمة من طرف حب العمر الجمعة يونيو 04, 2010 11:33 am

سمك - رز الجمبري - بقلاوة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بقالي فترة نفسي انزل الموضوع دا
الفضل في الاكلة الجميلة دي جارتي المصرية وهي اهدتني الاسبوع اللي فات وجبة غداء كاملة بالحلو بتاعها وانا برضه بذلت مجهود كبير جدا في اكلها
القائمة تتضمن سمك ورز بالجمبري والحلو طبعا بقلاوة بطريقة جديدة جميلة وخفيفة وسريعة جدا

السمك
المكونات:
شرائح سمك فيليه - المستخدم هنا كان بلطي
كرفس مقطع
فلفل رومي شرائح
بصل شرائح
طماطم شرائح
جزر شرائح
زبدة
الطريقة :
نسيح الزبدة على النار فقط بدون تسخينها ونقلب فيها السمك من الناحيتين مع رشة ملح وفلفل وكمون
نضع شرائح السمك في صينية

نشوح الكرفس والفلفل الرومي والبصل والجزر في الزبدة مع رشة ملح وفلفل اسود
نوزع الخلطة فوق السمك ثم نرص شرائح الطماطم فوقها وندخلها الفرن حتى تنضج

الرز:
الفرق بين الرز دا ورز السمك الاصلي اننا مش بنحمر البصلة لغاية لما تغمق
بس تشويحة بسيطة في زبدة مش زيت وبعدها نحط الرز ونكمل سواه

الجمبري:
المكونات:
جمبري صغير
كرفس مقطع
فلفل مقطع
بصل مقطع وليس مبشور
جزر مقطع مكعبات
طماطم مكعبات

نشوح الكرفس والفلفل والبصل والجزر في زبدة ومعاهم فلفل وملح وبعدها نضيف الجمبري وطبعا الجمبري بيستوي بسرعة ثم نضيف مكعبات الطماطم

طريقة التقديم
في سلطانية نغرف شوية جمبري مع خلطة الخضار ونضع فوقهم الرز ثم نقلبه ويقدم مع السمك طبعا


البقلاوة :
المكونات:
ورقة جلاش كاملة
نصف كوب زبدة
كوب سكر
خمس بيضات
جوز هند
مكسرات
فانيليا

الطريقة :
ندهن الصينية زبدة كويس جدا
بناخد ورقة واحدة ونكورها على بعضها بحيث تبقى عاملة زي الوردة تقريبا او بالبلدي يعني نكرمشها ونكورها
نرص كل الكرات في الصينية
نحطها في الفرن لغاية لما تحمر وتقرمش
ولما تطلع نكون محضرين خلطة مكونة من الزبدة مضروبة مع السكر والبيض وجوز الهند والفانيليا في الخلاط كويس
بنوزع الخلطة على وش الجلاش ونرش بعد كده المكسرات فوق الوش ونحطها في الفرن شوية لغاية لما الخلطة تجمد

ألف هنا وشفا

حب العمر
حب العمر
رئيس المنتدي حب العمر
رئيس المنتدي حب العمر

البلد : الوطن العربي
عدد المساهمات : 1247
تاريخ التسجيل : 26/02/2010
العمر : 50

https://bnatfattimawkrimawhl.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى