بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
طرق طهى البط *.بط على الطريقة الدمياطى.*بط بكينى*بط بالاعشاب.*مع خلطة الحشو الجديد
صفحة 1 من اصل 1
طرق طهى البط *.بط على الطريقة الدمياطى.*بط بكينى*بط بالاعشاب.*مع خلطة الحشو الجديد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الشعب الدمياطى يعشق البط ودائما يأكله
وخصوصاً يوم الاجازة يوم الجمعة
فتعالوا معى كى تتعرفوا كيف نطهو البط على طريقتنا فى محافظة دمياط
المقادير
بطة(أو دكر بط )كما يقولون
5بصلات كبيرة
فنجان صغيرزبيب
مستكة وحبهان
ملح وشطا
الطريقة
نغسل الزبيب وننقعه فى ميه فاترة حوالى ثلث ساعة
أولا نحضر الحشو الداخلى وهى تسمى مرتة
نقطع البصل تقطيع صغير ونضعه فى مقلاة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضعه عالنار مع شوية زيت ونقطع عليه الكبدة والقنصة والقلب نضع عليهم ملح وكمون وشطا
نحمرها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدها نصفى الزبيب من الماء ونضيفه ونقلب شوية ونطفى عليها
نشيلها(المرته) بعد ذلك فى مصفاة كى نتخلص من الزيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحشو البطة ونسلقها فى ماء وبعدها نشوحها بالمستكة والحبهان فى حلةعادية (ويفضل حلة بخار ) تأخذ ساعة طهى فى حلة البخارفقط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونضع ملح ونتركها تستوى
و ندهن البطة زيت خفيف مع ليمون وندخلها الفرن تتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالهنا والشفاء
تقدم مع صنيةبطاطس ورز وممكن مع مكرونة بشاميل
حبيباتى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الشعب الدمياطى يعشق البط ودائما يأكله
وخصوصاً يوم الاجازة يوم الجمعة
فتعالوا معى كى تتعرفوا كيف نطهو البط على طريقتنا فى محافظة دمياط
المقادير
بطة(أو دكر بط )كما يقولون
5بصلات كبيرة
فنجان صغيرزبيب
مستكة وحبهان
ملح وشطا
الطريقة
نغسل الزبيب وننقعه فى ميه فاترة حوالى ثلث ساعة
أولا نحضر الحشو الداخلى وهى تسمى مرتة
نقطع البصل تقطيع صغير ونضعه فى مقلاة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضعه عالنار مع شوية زيت ونقطع عليه الكبدة والقنصة والقلب نضع عليهم ملح وكمون وشطا
نحمرها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدها نصفى الزبيب من الماء ونضيفه ونقلب شوية ونطفى عليها
نشيلها(المرته) بعد ذلك فى مصفاة كى نتخلص من الزيت
نحشو البطة ونسلقها فى ماء وبعدها نشوحها بالمستكة والحبهان فى حلةعادية (ويفضل حلة بخار ) تأخذ ساعة طهى فى حلة البخارفقط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونضع ملح ونتركها تستوى
و ندهن البطة زيت خفيف مع ليمون وندخلها الفرن تتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
. |
. |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالهنا والشفاء
تقدم مع صنيةبطاطس ورز وممكن مع مكرونة بشاميل
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها