بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
تورتة الشكولاتة بالفراولة
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
تورتة الشكولاتة بالفراولة
تورتة الشكولاتة بالفراولة
المزيج الأمثل لإمتزاج للنكهات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تمتاز الفراولة بأنها مصدر مهم لفيتامين سى و تحتوى على الألياف كما انها الفاكهة الوحيدة التى تحوى بذورا بالسطح الخارجى للثمرة
الفراولة ايضا منخفضة السعرات الحرارية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المكونات الكيكة
6 بيضات
كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة
كوب دقيق
3 معالق مائدة كاكاو
م معلقة مائدة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
فانيليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة
الكيكة
انخلى الدقيق و النشا و الكاكاو و البيكينج باودر و الملح
سخنى الفرن فى هذه الأثناء
اضربى البيض مع السكر كويس لغاية مايكون الخليط متماسك و هش
و بعدين اضيفى الفانيليا
برفق اخلطى خليط المواد الجافة مع خليك السكر و البيض بدون ماتخرجى الهوا من البيض
صبى الخليط فى قالب مدهون زبدة كويس و مرشوش بالدقيق
و اخبزيها لمدة 30-35 دقيقة
بعد النضج طلعيها على رف سلك و خليها تبرد خالص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ملحوظة
بامكانك ان تقسمى خليطة الكيك لقسمين و تعملى قسم بالكاكاو قسم بدون كاكاو و تخبزيهم فى صنيتين عشان الشكل النهائى عند تقطيع التورتة يكون طبقات بالتبادل
ابيض و بنى
الحشوة
400 مللى كريمة خفق
3 معالق سكر بودرة
200 جرام فراولة مقطعة مع الإحتفاظ ببعضا لتجميل وجه التورتة
الطريقة
اخفقى الكريمة مع السكر
شيلى كام معلقة كريمة عشان تحطيها فى كيس الحلويات اللى حاتزينى بيها
قلبى الفراولة المعطعة صغير مع الكريمة
ملحوظة
لا تقومى بهذه الخطوة مبكرا لأن الفراولة ممكن تعمل سائل مع السكر و تخيلى الكريمة سايلة اوى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الجناش
200 جرام شكولاتة خام
200 مللى كريمة
الطريقة
حطى الشكولاتة و الكريمة على نار هادئة اويييييى و قلبى بالراحة
و لما الشكولاتة تسيح طفى عليها
ملحوظة
لو عايزة تزينى بكيس الحلويات باستخدام الجناش لازم تصفيه فى المصفاة كويس
اتركيها على جنب عشان تبرد و ساعتها قوامها حايتخن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
التزين النهائى
قسمى الكيكة طبقات بقطاع عرضى 4 طبقات
ا
فردى بين الطبقات الكريمة المخلوطة بالفراولة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
افردى الجناش على الوجه و الجوانب كويس
بالنسبة للتزين على وجه التورتة انظرى الصو
ر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اعملى بوردر بالجناش على حواف التورتة
و على حواف الخط ده اعملى بالفراولة الترنشات
رشى شكولاتة مبشورة على جوانب التورتة
دخليها التلاجة 3 ساعت قبل التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
رد: تورتة الشكولاتة بالفراولة
ما أحلاها شكرا لكي يا عاشقة
فطومة- عضوة نشيطة
- البلد : مصر
عدد المساهمات : 96
تاريخ التسجيل : 19/03/2010
رد: تورتة الشكولاتة بالفراولة
رائعة وبحب الشوكلاتة
شكرا علي المجهود
شكرا علي المجهود
صحبة خير- مشرفة
- عدد المساهمات : 319
تاريخ التسجيل : 11/03/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها