بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
محشى الملفوف بطريقتى الخاصه الرائعه
صفحة 1 من اصل 1
محشى الملفوف بطريقتى الخاصه الرائعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اليوم هقدم لكم محشي الكرنب(الملفوف) بطريقتي الخاااااااصة الرااااااااائعة
و بالخطوات المفصلة المصورة للي ما يعرف يعمل المحشي
و ممكن تعملي بنفس الخلطة باقي أنواع المحاشي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2 كرنب أو ملفوف متوسطة الحجم مسلوق و مقطع
4 كوب أرز مصري مغسول و مصفي من الماء
للخلطة
3 بصلات كبيييرة مقطعة صغير
3 فص ثوم كبيرة مفرومة
2 كيلو طماطم مفرومة بالخلاط (عصير)
5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم
4 ملاعق كبيرة سمن
4 ملاعق كبيرة زيت
ملح و فلفل أسود و بهارات (حسب الزوق)
ربطة من كل من ( البقدونس + الكزبرة الخضراء + الشبت + نعناع أخضر) مغسولة و مقطعة صغير
1 ملعقة كبيرة نعناع أخضر ناشف
مرق لحم أو دجاج
ممكن تستعملي الماجي لكن انا مش بحب أستعمله
الطريقه
نضع السمن و الزيت في قدر علي النار ثم نضع البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقلب حتي يزبل البصل و يصفر لونه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الثوم المفروم و نقلب
ثم نضع عصير الطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الملح و الفلفل الأسود و البهارات( و أنا حطيت 1 ملعقة كزبرة خضراء مجففة و يمكن الاستغناء عنها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقلب و تترك علي النار حتي تتسبك الطماطم كويس و تقلب من حين لآخر
و نضع 2 ملعقة صلصة طماطم و تقلب جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الخضرة كلها و النعناع الناشف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقلب و تترك لتغلي معا ثم نطفي النار و تترك لتهدأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الأرز المغسول و تقلب الخلطة كويس
و دي الصورة النهائية للخلطة و الكرنب المسلوق و المقطع
اليوم هقدم لكم محشي الكرنب(الملفوف) بطريقتي الخاااااااصة الرااااااااائعة
و بالخطوات المفصلة المصورة للي ما يعرف يعمل المحشي
و ممكن تعملي بنفس الخلطة باقي أنواع المحاشي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2 كرنب أو ملفوف متوسطة الحجم مسلوق و مقطع
4 كوب أرز مصري مغسول و مصفي من الماء
للخلطة
3 بصلات كبيييرة مقطعة صغير
3 فص ثوم كبيرة مفرومة
2 كيلو طماطم مفرومة بالخلاط (عصير)
5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم
4 ملاعق كبيرة سمن
4 ملاعق كبيرة زيت
ملح و فلفل أسود و بهارات (حسب الزوق)
ربطة من كل من ( البقدونس + الكزبرة الخضراء + الشبت + نعناع أخضر) مغسولة و مقطعة صغير
1 ملعقة كبيرة نعناع أخضر ناشف
مرق لحم أو دجاج
ممكن تستعملي الماجي لكن انا مش بحب أستعمله
الطريقه
نضع السمن و الزيت في قدر علي النار ثم نضع البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقلب حتي يزبل البصل و يصفر لونه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الثوم المفروم و نقلب
ثم نضع عصير الطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الملح و الفلفل الأسود و البهارات( و أنا حطيت 1 ملعقة كزبرة خضراء مجففة و يمكن الاستغناء عنها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقلب و تترك علي النار حتي تتسبك الطماطم كويس و تقلب من حين لآخر
و نضع 2 ملعقة صلصة طماطم و تقلب جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الخضرة كلها و النعناع الناشف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقلب و تترك لتغلي معا ثم نطفي النار و تترك لتهدأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نضع الأرز المغسول و تقلب الخلطة كويس
و دي الصورة النهائية للخلطة و الكرنب المسلوق و المقطع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم نبدأ بالحشو نأخد ورقة ملفوف و نضع علي طرفها مقدار من الخلطة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تلف علي شكل رول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تكرر العملية حتي الانتهاء من ورق الملفوف و يرص في القدر و ممكن تحطي في القاع شرائح بطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نغلي المرق في قدر آخر و نضع باقي الصلصة و نعدل الملح
و نضع طبق فوق المحشي حتي لا يتفكك و نضع المرق علي المحشي
(كمية المرق تغمر المحشي كله )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و بعد الغليان تهدأ النار علي الآخر يعني تكون النار هادئة جدا و نغطي عليه حتي ينضج تقريبا ساعة الا ربع الي ساعه
و دي صورة بعد النضج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يترك ليهدأ ثم يقدم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها