بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
طريقة عمل الزبيب من العنب
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الزبيب من العنب
الطريقه الاولى:
هاتى عنب بناتى ( اللى هو بدون بذر للى متعرفش
كلمة بناتى ) متماسك الحبة ولونه اصفر حتى يكون الزبيب ذهبى و ليس
بنى
اغسليه بدون ما تفرطيه اى يظل بعناقيده
اغلى كمية من الماء و ضعى فيها عصير ليمون أو كمية قليلة جدا من البوتاس ( هيدروكسيد بوتاسيوم ) أو كمية قليلة جدا من
بنزوات الصوديوم أو كمية قليلة من الكربوناتو (
بيكربونات الصوديوم ) ثم ضعى فى الماء المغلى هذا عناقيد العنب و
اغمريها فى الماء لمدة دقيقتين او ثلاث فقط ثم انشليها من الماء بحذر حتى
لا تتفرط
لو عندك المصفى الشبكة اللى بتحطي فيها البطاطس علشان تقليها فى الزيت (
اللى بتشيلى بيها البطاطس المقلية يعنى ) ضعى فيها العنب ثم ضعيها لمدة
دقيقة فى الماء المغلى و شليها و هذه المصفة علشان تضمنى عدم تفريط العنب و
لو اتفرط شئ مش مشكلة
ثم ضع العناقيد فى الشمس لمدة اسبوع او كام يوم حسب درجة الجو مع التقليب
المستمر للعناقيد حتى تحصلى على الزبيب ثم فرطيه من العناقيد وضعيه فى كيس
فى الثلاجة للإستعمال و بالهنا و الشفا و ابقى ادعى لى
الطريقة الثانيه:
يغسل العنب جيدا ويفرط واحده واحده وينقى.
يجهز
اناء فيه ماء يغلى كافى لغمر العنب.
تضاف نقط من الزيت وقليل من بنزوات الصوديوم
الى الماء{جرام بنزوات لكل كج عنب}
يغمر العنب فى الماء المغلى ويترك فى درجه الغليان
لمده 3دقائق.
يرفع من الماء ويترك ليصفى وتهدا درجه حرارته نوعا.
ينشر العنب فى مكان متجدد الهواء بعيدا عن الشمس حتى يجف.
يعبا فى برطمانات نظيفه ومعقمه لحين الاستعمال
وكل رمضان وانتم بخير
هاتى عنب بناتى ( اللى هو بدون بذر للى متعرفش
كلمة بناتى ) متماسك الحبة ولونه اصفر حتى يكون الزبيب ذهبى و ليس
بنى
اغسليه بدون ما تفرطيه اى يظل بعناقيده
اغلى كمية من الماء و ضعى فيها عصير ليمون أو كمية قليلة جدا من البوتاس ( هيدروكسيد بوتاسيوم ) أو كمية قليلة جدا من
بنزوات الصوديوم أو كمية قليلة من الكربوناتو (
بيكربونات الصوديوم ) ثم ضعى فى الماء المغلى هذا عناقيد العنب و
اغمريها فى الماء لمدة دقيقتين او ثلاث فقط ثم انشليها من الماء بحذر حتى
لا تتفرط
لو عندك المصفى الشبكة اللى بتحطي فيها البطاطس علشان تقليها فى الزيت (
اللى بتشيلى بيها البطاطس المقلية يعنى ) ضعى فيها العنب ثم ضعيها لمدة
دقيقة فى الماء المغلى و شليها و هذه المصفة علشان تضمنى عدم تفريط العنب و
لو اتفرط شئ مش مشكلة
ثم ضع العناقيد فى الشمس لمدة اسبوع او كام يوم حسب درجة الجو مع التقليب
المستمر للعناقيد حتى تحصلى على الزبيب ثم فرطيه من العناقيد وضعيه فى كيس
فى الثلاجة للإستعمال و بالهنا و الشفا و ابقى ادعى لى
الطريقة الثانيه:
يغسل العنب جيدا ويفرط واحده واحده وينقى.
يجهز
اناء فيه ماء يغلى كافى لغمر العنب.
تضاف نقط من الزيت وقليل من بنزوات الصوديوم
الى الماء{جرام بنزوات لكل كج عنب}
يغمر العنب فى الماء المغلى ويترك فى درجه الغليان
لمده 3دقائق.
يرفع من الماء ويترك ليصفى وتهدا درجه حرارته نوعا.
ينشر العنب فى مكان متجدد الهواء بعيدا عن الشمس حتى يجف.
يعبا فى برطمانات نظيفه ومعقمه لحين الاستعمال
وكل رمضان وانتم بخير
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها