بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
أبريل 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
طريقة عمل عجينه الشو
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل عجينه الشو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1 كوب ونصف دقيق
1/2 نصف
كوب من السمن او الزيت
1/2 كوب ماء
6 بيضات
زرة
ملح
فانليا
للحشــــو :
كاسترد
شيكولاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تضعي حله ألومنيوم أو تيفال علي النار وتضعي الزيت أو السمن
والماء وزرة الملح
وبعد كدة لما تغلي هتنخلي الدقيق وتضعيه دفعه واحدة مع
التقليب المستمر بملعقة خشب
وتفضلي تقلبي فيه حتي يصير قطعة واحدة مستديرة
وبعد كدة ترفعيه من علي النار وتقلبيه وبعدين تتركيه حتي يبرد وبعد كدة تضعيه
في أله الخفق
أو في حله صاج مستديرة
ولما يبرد تضعي عليه البيض ولكن
بالتدريج وليس دفعة واحدة مع التقليب المستمر وضعي الفانليا
ولما تخفقيه جيداً
تضعيه في قرطاس الكريم شانتيه أو في كيس نايلون وتبدأي ترصيه في الصاج
الطريقة
بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ننخل
الدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع
الزبده أو السمن أو الزيت والماء وزرة الملح في الحله ونتركها
تغلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف
لها الدقيق المنخول دفعه واحده ونحركها بسرعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحركها لحد ماتترك جوانب الحله وتصير كوره
متماسكه
ثم يرص في الصاج ويوضع في الفرن ولا يفتح عليه الفرن أثناء
الخبز حتي لا يخرج منه الغاز ويهبط ويصير لونه ذهبياً
ودة شكلها وهي في
الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهذة صورته بعد الخروج من
الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة عمل الكستر
المقادير
2 كوب لبن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بيضتان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فانليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3/4 كوب سكر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 معالق
نشا
الطريقة
يوضع اللبن علي النار مع السكر
حتي يغلي
يضرب البيض والنشا والفانليا في الخلاط
في قليل من اللبن ثم يوضع
دفعة واحدة مع التقليب المستمر
وهذة الصورة بعد
الإنتهاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نبدأ في
الحشو
والحشودة بالطريقه إللي تعجبك بالكريم شانيه والسكر البودرة
بالشيكولاته وراح أوريكي ازاي
أولاً
تفتحي الشوا بالمقص علشان
ميتكسرش منك أو بسكينه تكون حاميه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يا إما تعمليه
بالكستر كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أو بالكريم
شانتيه كدة والسكر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أو
بالشيكولاته كدة حسب منتي
عايزة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفا ويارب يكون عجبكم
1 كوب ونصف دقيق
1/2 نصف
كوب من السمن او الزيت
1/2 كوب ماء
6 بيضات
زرة
ملح
فانليا
للحشــــو :
كاسترد
شيكولاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تضعي حله ألومنيوم أو تيفال علي النار وتضعي الزيت أو السمن
والماء وزرة الملح
وبعد كدة لما تغلي هتنخلي الدقيق وتضعيه دفعه واحدة مع
التقليب المستمر بملعقة خشب
وتفضلي تقلبي فيه حتي يصير قطعة واحدة مستديرة
وبعد كدة ترفعيه من علي النار وتقلبيه وبعدين تتركيه حتي يبرد وبعد كدة تضعيه
في أله الخفق
أو في حله صاج مستديرة
ولما يبرد تضعي عليه البيض ولكن
بالتدريج وليس دفعة واحدة مع التقليب المستمر وضعي الفانليا
ولما تخفقيه جيداً
تضعيه في قرطاس الكريم شانتيه أو في كيس نايلون وتبدأي ترصيه في الصاج
الطريقة
بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ننخل
الدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع
الزبده أو السمن أو الزيت والماء وزرة الملح في الحله ونتركها
تغلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف
لها الدقيق المنخول دفعه واحده ونحركها بسرعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحركها لحد ماتترك جوانب الحله وتصير كوره
متماسكه
ثم يرص في الصاج ويوضع في الفرن ولا يفتح عليه الفرن أثناء
الخبز حتي لا يخرج منه الغاز ويهبط ويصير لونه ذهبياً
ودة شكلها وهي في
الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهذة صورته بعد الخروج من
الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة عمل الكستر
المقادير
2 كوب لبن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بيضتان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فانليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3/4 كوب سكر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 معالق
نشا
الطريقة
يوضع اللبن علي النار مع السكر
حتي يغلي
يضرب البيض والنشا والفانليا في الخلاط
في قليل من اللبن ثم يوضع
دفعة واحدة مع التقليب المستمر
وهذة الصورة بعد
الإنتهاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نبدأ في
الحشو
والحشودة بالطريقه إللي تعجبك بالكريم شانيه والسكر البودرة
بالشيكولاته وراح أوريكي ازاي
أولاً
تفتحي الشوا بالمقص علشان
ميتكسرش منك أو بسكينه تكون حاميه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يا إما تعمليه
بالكستر كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أو بالكريم
شانتيه كدة والسكر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أو
بالشيكولاته كدة حسب منتي
عايزة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفا ويارب يكون عجبكم
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
مواضيع مماثلة
» عجينه البف باستري - صناعه يدويه 100% - خطوه خطوه وبالصور
» طريقة عمل كبة السمك شيف حسن
» طريقة عمل التورتيلا
» طريقة عمل كبة السمك شيف حسن
» طريقة عمل التورتيلا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها