بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
تورتة البلاك فورست الرهيبه بالشرح المبسط والصور
صفحة 1 من اصل 1
تورتة البلاك فورست الرهيبه بالشرح المبسط والصور
تورتة البلاك فورست
تورتة من جنوب المانيا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هذه الحلوى مصدرها المانيا و تحديدا فى الجنوب فى مدينة " شوارزوالد"
و التى تعرف بمرتفعاتها و غاباتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لقطة داخلية للتورتة
المكونات
الكيكة الإسفنجية
6 بيضات
كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة
كوب دقيق
3 معالق مائدة كاكاو
م معلقة مائدة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
فانيليا
الحشوة و الطبقة العلوية العلوية
500 مللى كريمة خفق
4-5 معالق سكر بودرة
علبة كرز محفوظ و احتفظى بمحلول السكر الذى يحفظه و اذا لم يكن
به محلول سكرى يستعاض عنه بعصير خفيفعصير ليمونةملعقة صغيرة نشا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة
للكيكة الإسفنجية
انخلى الدقيق و الكاكاو و الملح و البيكينج باودر و النشا
اضربى البيض و السسكر كويس لمدة 10 دقائق بمضرب البيض ثم اضيفى الفانيلياو اصربيهم تانى دقية كمان
اضيفى الدقيق بلطف و ليس بالمضرب الكهربى و قلبى بدون اخراج الهواء من البيض المضروب
انقلى الخليط ده فى صينية مدهونة كويس بالزبدة و مرشوشة دقيق و اخبزيها 30-35 دقيقة
بعد ماتستوى طلعيها تبرد على رف سلك
بعد لما تبرد تماما قطعيها عرضيا 4 طبقات او 3
طبقات
الحشوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اخلطى معلقة نشا مع نص كوب من محلول حفظ الكرز او عصير كرز (اشتريه بكل سهولة من اى ماركت)
حطى المزيج على النار و قلبيه و لما يوصل للغليان و يكون سميك طفى عليه و اضيفى عصير ليمونة و حطى جانبا عشان يبرد
اضربى الكريمة بتاعة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة و لما يغلظ قوامها شيلى جزء منها لتغطية السطح بتاع التورتة
و امزجى مع الجزء اللى باقى من الكريمة الكرز المحفوظ ماعدا عدة وحدات لتزين التورتة من فوق
حطى اول طبقة (الطبقة السفلى للتورتة) على طبق التقديم
صبى عليها طبقة من خليط النشا بعصير الكرز
و بعدين افردى عليها شوية كريمة
و كررى العملية بين الطبقات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لعمل اوراق الشجر من الشكولاتة
سيحى شوية شكولاتة فوق حمام مائى
نظفى الأوراق جيدا و نشفيها
غطى ظهر ورقة الشجر بالشكولاتة
و سبيها تتجمد و لما تجمد انزعى ورقة الشجر بلطف شديد
الموضوع ده ممكن يتعمل قبلها بأيام و يتشال فى مكان بارد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
التزين للطبقة العليا من التورتة
افردى الكريمة على سطح و جوانب التورتة بتساوى
زينيها بالشكولاتة المبشورة و انصاف الكرز المحفوظ و ممكن بالكرات الفضية الخاصة بتزين الحلويات
يجب ان تدخل التلاجة قبل التقديم على الأقل 4 ساعات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويارب تكون عجبتكم ونالت رضائكم
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها