بحـث
مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
طبق كنافة بالقشطة رائعة
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طبق كنافة بالقشطة رائعة
طبق الحلو
كنافه بالقشطه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:-
• 1/2 كيلو كنافة
• كوب سمن
مقادير القشطة:-
• 3 أكواب لبن حليب
• 5 ملاعق كبيرة دقيق
• كوب قشطة
مقادير الشربات:-
• 1/2 كوب سكر
• 3/4 كوب ماء
• عصير ليمونة
• فانيليا
طريقة عمل الشربات:-
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد
طريقة تحضير القشطة:-
دوّبي اللبن مع الدقيق مع بعض، بعد كده حطيهم في إناء على النار وقلبيهم كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتماسك، بعد كده شيليه من على النار، وضيفي ليه القشطة وقلبيه كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتجانس، بكده تبقى القشطة جاهزة.
طريقة عمل الكنافة:-
1. هاتي الكنافة وقطعيها كويس وبعد كده افركيها بالسمن السايح، بعد كده هاتي صينية وادهنيها بالسمنة، وبعد كده حطي نصف مقدار الكنافة في الصينية مع الضغط عليها كويس بإيديك أو باستخدام صينية أخرى، وده علشان الكنافة ما تكونش هايشة في الصينية، بعد كده رشي شوية سمنة فوقها وشوية قشطة من اللي إنتِ عاملاها، بس خدي بالك إنك تبعدي عن الأطراف..
2. بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها زي المرة اللي فاتت، ورشي فوقها شوية سمنة علشان الوش يحمر، وبعد كده دخليها الفرن على نار هادية.. بعد ما تلاقيها استوت خرجيها من الفرن، ورشي عليها الشربات اللي إنتِ عملتيه، وسيبيها لغاية ما تبرد، وبعد كده قطعيها وقدميها.
كنافه بالقشطه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:-
• 1/2 كيلو كنافة
• كوب سمن
مقادير القشطة:-
• 3 أكواب لبن حليب
• 5 ملاعق كبيرة دقيق
• كوب قشطة
مقادير الشربات:-
• 1/2 كوب سكر
• 3/4 كوب ماء
• عصير ليمونة
• فانيليا
طريقة عمل الشربات:-
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد
طريقة تحضير القشطة:-
دوّبي اللبن مع الدقيق مع بعض، بعد كده حطيهم في إناء على النار وقلبيهم كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتماسك، بعد كده شيليه من على النار، وضيفي ليه القشطة وقلبيه كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتجانس، بكده تبقى القشطة جاهزة.
طريقة عمل الكنافة:-
1. هاتي الكنافة وقطعيها كويس وبعد كده افركيها بالسمن السايح، بعد كده هاتي صينية وادهنيها بالسمنة، وبعد كده حطي نصف مقدار الكنافة في الصينية مع الضغط عليها كويس بإيديك أو باستخدام صينية أخرى، وده علشان الكنافة ما تكونش هايشة في الصينية، بعد كده رشي شوية سمنة فوقها وشوية قشطة من اللي إنتِ عاملاها، بس خدي بالك إنك تبعدي عن الأطراف..
2. بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها زي المرة اللي فاتت، ورشي فوقها شوية سمنة علشان الوش يحمر، وبعد كده دخليها الفرن على نار هادية.. بعد ما تلاقيها استوت خرجيها من الفرن، ورشي عليها الشربات اللي إنتِ عملتيه، وسيبيها لغاية ما تبرد، وبعد كده قطعيها وقدميها.
عاشقة زوجها- مديرة المنتدي عاشقة زوجها
- البلد : قلب حبيبي
عدد المساهمات : 4398
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 44
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 23, 2017 8:05 am من طرف حب العمر
» الخصية المعلقة
السبت يوليو 16, 2016 1:18 am من طرف حب العمر
» طريقة عمل دبابيس الدجاج أو ارجل الدجاج
الأحد فبراير 21, 2016 6:37 pm من طرف حب العمر
» طريقة تزيين الكيك
السبت مايو 09, 2015 5:47 am من طرف عاشقة زوجها
» هل تعلم أنك تستطيع كسب 50 حسنه مع كل شربة ماء ،!!!!!
السبت مايو 09, 2015 5:40 am من طرف عاشقة زوجها
» ممكن لحظة ؟؟؟؟عندك كنز فى المطبخ!!!!!
الخميس مايو 08, 2014 7:11 am من طرف حب العمر
» فوائد الدوره الشهريه(للبنات فقط)
الخميس مارس 20, 2014 8:48 pm من طرف عاشقة زوجها
» كتاب المواصفات القياسية لحمام الغزار المصرى
الخميس أغسطس 15, 2013 2:43 pm من طرف حب العمر
» فطيرة الجبنة المشوية بالصورة، مذاق عالمى للفطائر اللذيذة
الخميس يوليو 25, 2013 5:48 pm من طرف عاشقة زوجها